Το ποιος, τι, γιατί και πώς να εργάζεσαι από το σπίτι

Το ποιος, τι, γιατί και πώς να εργάζεσαι από το σπίτι

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται εξ αποστάσεως, τα αποτελέσματά αποδεικνύονται θετικά για πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Αυτό δημιουργεί πολλές πιθανές θέσεις εργασίας όπου μπορείτε να εργαστείτε πλήρως από το σπίτι. Μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους εργασίας από το σπίτι που έχετε στη διάθεσή σας, ώστε να αρχίσετε να βγάζετε εισόδημα με τους δικούς σας όρους!

Σε αυτή τη σελίδα θα μάθετε για τις δουλειές από το σπίτι, πώς η εργασία από το σπίτι έγινε τόσο δημοφιλής και τα οφέλη της εργασίας από το σπίτι. Θα βρείτε επίσης συμβουλές για να παραμείνετε παραγωγικοί ενώ εργάζεστε εξ αποστάσεως.

Κάντε άμεσα αίτηση για εργασία από το σπίτι εδώ!

Τί ορίζει μια εργασία από το σπίτι;

Εργασία από το σπίτι σημαίνει ότι η εργασία είναι απομακρυσμένη, που σημαίνει ότι εργάζεστε από την άνεση του σπιτιού σας και δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε σε ένα γραφείο!

Εργασία από σπίτι είναι βασικά οποιαδήποτε εργασία ή υπηρεσία για την οποία ένας εργαζόμενος λαμβάνει αποζημίωση, αλλά δεν χρειάζεται να πάει σε ένα σταθερό μέρος (το γραφείο) για να κάνει την εργασία.

Ορισμένοι εργαζόμενοι στο σπίτι δεν χρειάζεται καν να αναφέρουν απαραίτητα τον χρόνο εργασίας τους, όπως θα συνέβαινε παραδοσιακά σε ένα περιβάλλον γραφείου. Εάν πληρώνεστε ανά καθήκον ή έργο και όχι ανά ώρα, δεν υπάρχει άμεσος έλεγχος του πόση εργασία γίνεται εκτός των κανονικών ωρών λειτουργίας – επομένως διευρύνει πραγματικά τι σημαίνει «εργασία»!

Πώς η εργασία από το σπίτι έγινε τόσο δημοφιλής

Φυσικά, η μετάβαση στην εξ αποστάσεως εργασία επιταχύνθηκε από την πανδημία. Στην κορύφωση της πανδημίας, ένα εκπληκτικό 40% των Ελλήνων εργαζόταν από το σπίτι. Αλλά οδήγησε σε διορατικότητα. Το μοντέλο εργασίας από το σπίτι μπορεί να είναι μια πολύ ελκυστική επιλογή τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους.

Πολλοί εργοδότες διαπίστωσαν ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί και εργάζονται περισσότερες ώρες από τους συναδέλφους τους στο γραφείο. Οι εργαζόμενοι που εργάζονται από το σπίτι είναι επίσης πιο ευτυχισμένοι – η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ήταν ένας σημαντικός παράγοντας σε πολλές αποφάσεις εργασίας από το σπίτι.

Οι εργοδότες συνειδητοποιούν επίσης ότι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στο σπίτι έχουν χαμηλότερα ποσοστά τζίρου από τους υπαλλήλους γραφείου, επομένως μπορεί να είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στην εταιρεία τους μακροπρόθεσμα. Και αυτό σημαίνει λιγότερο κόστος που σχετίζεται με την πρόσληψη και την εκπαίδευση νέων προσλήψεων!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να θέλει να επιλέξει το μέρος απασχόλησής του με βάση τον τόπο διαμονής του αντί να ταξιδεύει πέρα ​​δώθε μεταξύ δύο τοποθεσιών κάθε μέρα

Ως υπάλληλος, το παν είναι να μπορείς να εργάζεσαι όπου νιώθεις πιο άνετα – αν η εργασία έξω από το σπίτι σας απλά δεν είναι επιλογή για οποιονδήποτε λόγο, μην ανησυχείτε! Υπάρχουν πολλές δουλειές από το σπίτι εκεί έξω όπου μπορείτε να πληρώνεστε χωρίς να χρειάζεται να αφήσετε την άνεση του καθιστικού σας!

Πώς η εργασία από το σπίτι έγινε τόσο δημοφιλής

Τι είδους εργασίες από το σπίτι είναι διαθέσιμες;

Σχεδόν κάθε είδους εργασία σε υπολογιστή και μέσω Διαδικτύου μπορεί να γίνει από το σπίτι. Υπάρχουν πολλοί τύποι εργασιών από το σπίτι που διατίθενται στο διαδίκτυο σήμερα και κυμαίνονται παντού όσον αφορά τον τύπο και την αμοιβή.  

Εδώ είναι μερικά παραδείγματα συχνών εργασιών:

  • Διαμεσολαβητής συνομιλίας
  • Εκπρόσωπος εισαγωγής δεδομένων
  • Μεταγραφολόγος
  • Προγραμματιστής
  • Συγγραφέας

Ένα κοινό νήμα μεταξύ πολλών απομακρυσμένων ευκαιριών εργασίας είναι ότι συνήθως έχουν ευέλικτους χρόνους εργασίας, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε ακόμη και τη νύχτα. Επίσης, μπορεί να μπορέσετε να αρχίσετε να εργάζεστε αμέσως εάν δεν χρειάζεται να πληρούνται πρώτα άλλα επαγγελματικά προσόντα.

Τα οφέλη της εργασίας από το σπίτι

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την εργασία από το σπίτι και θα δούμε μερικά από τα πιο δημοφιλή:

Εξοικονομεί χρόνο και χρήμα

Οι δουλειές από το σπίτι σας επιτρέπουν να εργάζεστε με την άνεση του περιβάλλοντός σας χωρίς να χρειάζεται να μετακινείστε για ώρες καθημερινά. Αυτό σας εξοικονομεί πολύ χρόνο και χρήμα που κανονικά θα ξοδεύατε σε ειδικά ρούχα γραφείου, καύσιμα, συντήρηση αυτοκινήτου, πάρκινγκ ή δημόσια μέσα μεταφοράς.

Φτιάχνετε το δικό σας πρόγραμμα

Μπορείτε να εργάζεστε όποτε θέλετε χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το ρεπό ή την έλλειψη εργασίας επειδή είναι αργία ή Σαββατοκύριακο, αρκεί να τηρείτε τις προθεσμίες για καθήκοντα που πρέπει να γίνουν! Η απομακρυσμένη εργασία σάς επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με το πόση εργασία ολοκληρώνεται, το πότε γίνεται και το που πραγματοποιείται η εργασία. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο να κάνετε διαλείμματα εάν τα χρειάζεστε όταν δεν υπάρχει διευθυντής που κοιτάει πάνω από τον ώμο σας.

Εργάζεστε με άνεση

Ενώ μπορεί να υπάρχει μια αρχική περίοδος προσαρμογής όταν συνηθίζετε να μην πηγαίνετε στο γραφείο κάθε μέρα, τελικά όσοι εργάζονται από το σπίτι συνήθως απολαμβάνουν την ελευθερία να μπορούν να επιλέξουν τι ρούχα θα φορέσουν κάθε μέρα. Βοηθάει επίσης αν έχετε παιδιά στο σπίτι που δεν σέβονται πάντα τα όρια μεταξύ του χρόνου «εργασίας» και του χρόνου παιχνιδιού!

Ελαχιστοποιήστε τους περισπασμούς της εργασίας

Η εξ αποστάσεως εργασία για μια εταιρεία που επιτρέπει στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι μπορεί να είναι εξαιρετική, επειδή δεν έχετε όλους τους περισπασμούς του γραφείου των κοντινών εργαζομένων και των ανθρώπων που κουβεντιάζουν για τα σχέδιά τους για το Σαββατοκύριακο. Αυτό σημαίνει επίσης ότι υπάρχει λιγότερη ηχορύπανση, επομένως ο χώρος εργασίας σας δεν θα είναι ποτέ πολύ δυνατός ή ενοχλητικός! Τέλος, μπορεί να βρεθείτε πιο ευτυχισμένοι αν δεν είστε κολλημένοι πίσω από ένα γραφείο όλη την ημέρα, γύρω από συναδέλφους που μπορεί να σας ενοχλήσουν.

Συμβουλές για να παραμείνετε παραγωγικοί ενώ εργάζεστε εξ αποστάσεως

Όταν έχετε μια δουλειά να κάνετε στο σπίτι, είναι εύκολο να πέσετε σε κάθε είδους περισπασμούς, αναβλητικότητα και αποφυγή εργασίας. Σκεφτείτε πράγματα όπως

  • Ελέγχετε υπερβολικά το τηλέφωνό σας ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της εργασίας.
  • Ξαπλώνετε στο κρεβάτι όλη την ημέρα γιατί προτιμάτε να μην εργάζεστε από την καρέκλα του γραφείου σας.
  • Να έχετε φίλους εργασίας στο ίντερνετ με τους οποίους συνεχίζετε να συνομιλείτε.
  • Κάνοντας δουλειές στο σπίτι αντί να δουλεύετε στο γραφείο σας.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα, αλλά πιθανώς μπορείτε να σκεφτείτε πολλούς περισσότερους τρόπους που μπορεί να εκτροχιάσουν την παραγωγικότητα της εργασίας όταν εργάζεστε από το σπίτι.

Αν και ο πειρασμός είναι μεγάλος, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να κρατήσετε τη δουλειά και να παίξετε χωριστά όταν έχετε μια δουλειά από το σπίτι. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να παραμείνετε πιο παραγωγικοί:

Ορίστε συγκεκριμένες ώρες εργασίας

Αυτό είναι απίστευτα σημαντικό τόσο για τον εργοδότη σας όσο και για τον εαυτό σας, οπότε φροντίστε να ορίσετε ένα πρόγραμμα ωρών εργασίας που θα αφιερώνετε σε κάθε καθήκον! Ορίστε τα όρια μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου χρησιμοποιώντας ένα διαδικτυακό ημερολόγιο για να στέλνετε υπενθυμίσεις στον εαυτό σας σχετικά με το πότε είναι η ώρα «εργασίας» σε σχέση με την ώρα της οικογένειας/φίλων/διασκέδασης. Αυτό βοηθά στην επιβολή κάποιου διαχωρισμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρωματιστά φόντα στο ηλεκτρονικό σας ημερολόγιο για αυτές τις κατηγορίες, εάν αυτό λειτουργεί καλύτερα για εσάς!

Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία

Βρείτε μια περιοχή όπου οι άνθρωποι δεν θα σας ενοχλούν εάν είναι δυνατόν ή δοκιμάστε να βάλετε ακουστικά ακύρωσης θορύβου εάν υπάρχει θόρυβος έξω. Επίσης, σκεφτείτε εάν κάποιο πιο ιδιωτικό μέρος μπορεί να ταιριάζει καλύτερα, αντί να έχετε πάντα τα βλέμματα σε αυτό που κάνετε σε περίπτωση που αποφασίσουν να συνομιλήσουν μαζί σας κατά τη διάρκεια της εργασίας! Είναι επίσης καλό να έχετε πρόσβαση σε σνακ κλπ γιατί η πείνα μπορεί να σκοτώσει την παραγωγικότητα αρκετά γρήγορα!

Περιορίστε την πρόσβαση σε ιστότοπους που αποσπούν την προσοχή

Χρησιμοποιήστε κάτι σαν το StayFocusd για το Chrome για να περιορίσετε τον χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε σε ιστότοπους που δεν σχετίζονται με την εργασία, όπως το Facebook ή το Twitter (ή οποιουσδήποτε άλλους ιστότοπους που μπορεί να αποσπούν την προσοχή).

Μέθοδος Pomodoro

Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο εργασίας Pomodoro , που σημαίνει 25 λεπτά εργασίας ακολουθούμενα από πέντε λεπτά διαλείμματα. Αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να κάθεστε στο γραφείο σας για ώρες χωρίς να κάνετε ούτε ένα διάλειμμα. Υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό.

Για ποιος εργάζεται από το σπίτι έχει αποτέλεσμα;

Η ευέλικτη εργασία δεν είναι ιδανική μόνο για εργαζόμενους γονείς ή άτομα που θέλουν να απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή τους. Οι δουλειές που μένουν στο σπίτι είναι μια εξαιρετικά σημαντική πηγή εισοδήματος για επαγγελματίες που δυσκολεύονται να εργαστούν σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον γραφείου. Για παράδειγμα, λόγω του ιστορικού τους, των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, της ηλικίας τους, εάν έχουν ορισμένες ιατρικές παθήσεις ή απλώς τους λείπει ο χρόνος. Στην πραγματικότητα, οι θέσεις εργασίας από το σπίτι για αυτές τις ομάδες αποτελούν ένα αυξανόμενο τμήμα της αγοράς εργασίας εξ αποστάσεως.

  • Νοικοκυρές
  • Ηλικιωμένοι
  • ΑμεΑ
  • Άτομα με προβλήματα ακοής
  • Φοιτητές
  • Καταδίκους
  • Βετεράνοι
  • Εσωστρεφείς
  • Ξενύχτηδες

Πώς η Ευέλικτη Εργασία παρέχει απομακρυσμένη εργασία

Στην Ευέλικτη Εργασία προσλαμβάνουμε άτομα που θέλουν να εργαστούν ως διαμεσολαβητές συνομιλίας. Οι πελάτες μας λειτουργούν διαδικτυακές πλατφόρμες συνομιλίας φαντασίας, όπου οι καλοί υπάλληλοι θεωρούνται η ραχοκοκαλιά του οργανισμού.

Οι διαμεσολαβητές συνομιλίας κειμένου βοηθούν χιλιάδες μοναχικούς ανθρώπους καθημερινά να έχουν μια πιο ουσιαστική καθημερινή ζωή εκφράζοντας τους εαυτούς τους στο διαδίκτυο με ανώνυμους χαρακτήρες φαντασίας

Αναζητούμε πάντα ταλαντούχους διαμεσολαβητές απομακρυσμένων συνομιλιών για να ενταχθούν στην ομάδα. Μπορείτε να δουλέψετε όσο λίγο ή όσο θέλετε. Το εισόδημα βασίζεται στο πόσα μηνύματα χειρίζεστε.

Θα συζητήσετε για τα πάντα, από την καθημερινή ζωή, όπως ο αθλητισμός ή ο καιρός, μέχρι όνειρα, φαντασιώσεις και πιο ξεκάθαρα θέματα. Απαιτείται ανοιχτό μυαλό.

Ως διαμεσολαβητής συνομιλίας θα:

  • Είστε 100% ανώνυμοι (μόνο κείμενο, επομένως χωρίς φωνή και χωρίς βίντεο)
  • Εργαστείτε ανεξάρτητα και με πλήρη ευελιξία
  • Κερδίζετε περισσότερα ανάλογα με το πόσο συχνά εργάζεστε
  • Βοηθάτε όσους χρειάζονται κάποιον να μιλήσουν

Ενδιαφέρεστε για την απομακρυσμένη εργασία που έχουμε να προσφέρουμε;

Ναι, θέλω να κάνω αίτηση τώρα!

Κάντε τη δουλειά σας στο σπίτι να λειτουργήσει για εσάς!

Ψάχνετε για δουλειά από το σπίτι που σας ταιριάζει; Είτε πρόκειται για εργασία στο Διαδίκτυο, είτε δουλειά με παραμονή στο σπίτι ή για οποιοδήποτε είδος εργασίας από το σπίτι που υπάρχει, φροντίστε να βρείτε μια που να είναι ευέλικτη με την προσωπική σας ζωή.

Η εργασία από το σπίτι και οι απομακρυσμένες δυνατότητες είναι ατελείωτες. Οι ώρες μπορεί να είναι ευέλικτες, γεγονός που σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο του προγράμματός σας από ό,τι θα είχατε διαφορετικά. Για όσους εργάζονται καλύτερα σε ώρες εκτός αιχμής, όπως αργά τη νύχτα ή νωρίς το πρωί. Το να έχεις δουλειά στο σπίτι σημαίνει να μπορείς να ορίζεις το δικό σου πρόγραμμα και να πληρώνεσαι!

Ειδικά αν δεν είστε άτομο γραφείου, αυτές οι ευκαιρίες είναι απαραίτητες για να σας βοηθήσουν να τα βγάλετε πέρα ​​και να παρέχετε οικονομική σταθερότητα εκεί που πριν δεν υπήρχε καμία.

Τα καλά νέα σχετικά με αυτήν την τάση να επιτρέπεται σε περισσότερους εργαζόμενους, ακόμη και να ενθαρρύνονται από τους εργοδότες τους να εργάζονται εξ αποστάσεως, είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα σήμα στον ορίζοντα που να υποδηλώνει ότι θα εξαφανιστεί σύντομα!