Ποιες δουλειές στο σπίτι είναι κατάλληλες για άτομα με αναπηρία;

Ποιες δουλειές στο σπίτι είναι κατάλληλες για άτομα με αναπηρία;

Στην Ελλάδα, το 24% των ενηλίκων έχει κάποιο είδος αναπηρίας. Αυτό ανέρχεται σε 2.500.000 άτομα ! Και δυστυχώς, φαίνεται πιο δύσκολο για κάποιον με αναπηρία να βρει δουλειά, καθώς στην Ελλάφα τα άτομα με αναπηρία είδαν ένα ποσοστό απασχόλησης μόνο γύρω στο 30,5% . Απίστευτα νούμερα, αλλά είναι η πικρή αλήθεια.

Για πολλά άτομα που πάσχουν από μια μορφή αναπηρίας, η απομακρυσμένη εργασία είχε πολύ καλό αποτέλεσμα, καθώς τα γραφεία συχνά δεν διαθέτουν καταλύματα για συγκεκριμένες καταστάσεις. Ευτυχώς, με την ηλεκτρονική εργασία και τις θέσεις εργασίας στο σπίτι να ανθίζουν, υπάρχουν όλο και περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εργασίας που εμφανίζονται για άτομα με αναπηρία στο σπίτι.

Και δεν είναι μόνο οι δουλειές που δεν απαιτούν ειδική εκπαίδευση, αλλά μπορεί επίσης να είναι θέσεις που απαιτούν καλά μορφωμένα άτομα που τυχαίνει να έχουν σωματική αναπηρία.

Οι δουλειές στο σπίτι, μερικής ή πλήρους απασχόλησης, μπορούν να σας εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση εάν σας αρέσει να εργάζεστε με το δικό σας πρόγραμμα και δεν σας πειράζει να είστε δεμένοι στον υπολογιστή σας τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Κάντε άμεσα αίτηση για εργασία από το σπίτι εδώ!

Τι είδους θέσεις εργασίας υπάρχουν για άτομα με αναπηρία στο σπίτι;

Υπάρχουν πολλές νόμιμες ευκαιρίες εργασίας από το σπίτι για άτομα με αναπηρία. Αυτό περιλαμβάνει την εξυπηρέτηση πελατών, την εργασία του διαμεσολαβητή συνομιλίας και τις θέσεις εικονικού βοηθού. Αλλά φυσικά, οι περισσότερες εργασίες με πολλή εργασία στον υπολογιστή και χαμηλή συχνότητα συναντήσεων μπορούν να ταιριάζουν καλά.

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας από το σπίτι απαιτούν από εσάς να ζείτε σε απόσταση 150 χλμ. από τον κύριο κόμβο τους, αλλά υπάρχουν επίσης εργασίες που μπορούν να γίνουν πλήρως εξ αποστάσεως από όλο τον κόσμο. Συνήθως μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο.

Τι είδους θέσεις εργασίας υπάρχουν για άτομα με αναπηρία στο σπίτι;

Οφέλη από την εργασία από το σπίτι με αναπηρία

Τα οφέλη της εργασίας από το σπίτι περιλαμβάνουν το γεγονός ότι μπορείτε να εργαστείτε από το δικό σας σπίτι, επομένως μην ανησυχείτε εάν χρειάζεστε έναν σκύλο οδηγό για να μετακινηθείτε.

Οι δουλειές από το σπίτι προσφέρουν ευέλικτα ωράρια που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε πιθανά ραντεβού με γιατρό χωρίς να χρειάζεται να χάσετε την εργασία σας.

Επιπλέον, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για τη μεταφορά και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τα έξοδα μετακίνησης ή την εύρεση μιας ανοιχτής θέσης στάθμευσης.

Παραδείγματα εταιρειών που προωθούν την ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού

Πέρα από το ότι είναι πιο άνετες, οι εργασίες που είναι πλήρως απομακρυσμένες και η εργασία από το σπίτι μπορούν να προσφέρουν επιπλέον οφέλη. Για παράδειγμα, η εταιρεία Accenture προσφέρει πακέτα 401(K) και ωράριο διακοπών επί πληρωμή. Έχουν ποικίλη βάση εργαζομένων και ευέλικτες επιλογές εργασίας.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας, ομαδική νομική ασφάλιση και ταξιδιωτικά προνόμια. Η έδρα της βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και έχει πάνω από 22.000 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.600 ατόμων με αναπηρία.

Μία από τις πιο δημοφιλείς βιομηχανίες για εργασία για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι η επιστήμη των υπολογιστών και οι πωλήσεις. Αλλά να γνωρίζετε, αυτές οι θέσεις εργασίας είναι άκρως ανταγωνιστικές. Τα πακέτα μισθών και παροχών που προσφέρουν αυτές οι εταιρείες είναι ελκυστικά.

Οι οργανισμοί πληροφορικής μπορούν να προσφέρουν υποστηρικτική τεχνολογία και άλλα οφέλη που βοηθούν τους υπαλλήλους με αναπηρία να πετύχουν. Για παράδειγμα, το GitHub είναι γνωστό για την πρόσληψη πολλών βετεράνων με αναπηρία και η διαδικασία πρόσληψής τους λέγεται ότι είναι πολύ εύκολη.

Έχετε αναπηρία; Δείτε την εργασία της Ευέλικτης Εργασίας στο σπίτι!

Ανεξάρτητα από τις ικανότητές σας, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εργασίας από το σπίτι σε πολλούς κλάδους. Αυτήν τη στιγμή έχουμε μια κενή θέση εργασίας για διαμεσολαβητές συνομιλίας που βασίζονται σε κείμενο.

Στην Ευέλικτη Εργασία προσλαμβάνουμε άτομα που θέλουν να εργαστούν ως διαμεσολαβητές συνομιλίας. Οι πελάτες μας λειτουργούν διαδικτυακές πλατφόρμες συνομιλίας φαντασίας, όπου οι καλοί υπάλληλοι θεωρούνται η ραχοκοκαλιά του οργανισμού.

Οι διαμεσολαβητές συνομιλίας κειμένου βοηθούν χιλιάδες μοναχικούς ανθρώπους καθημερινά να έχουν μια πιο ουσιαστική καθημερινή ζωή εκφράζοντας τους εαυτούς τους στο διαδίκτυο με ανώνυμους χαρακτήρες φαντασίας

Αναζητούμε πάντα ταλαντούχους διαμεσολαβητές απομακρυσμένων συνομιλιών για να ενταχθούν στην ομάδα. Μπορείτε να δουλέψετε όσο λίγο ή όσο θέλετε. Το εισόδημα βασίζεται στο πόσα μηνύματα χειρίζεστε.

Θα συζητήσετε για τα πάντα, από την καθημερινή ζωή, όπως ο αθλητισμός ή ο καιρός, μέχρι όνειρα, φαντασιώσεις και πιο ξεκάθαρα θέματα. Απαιτείται ανοιχτό μυαλό.

Ως διαμεσολαβητής συνομιλίας θα:

  • Είστε 100% ανώνυμοι (μόνο κείμενο, επομένως χωρίς φωνή και χωρίς βίντεο)
  • Εργαστείτε ανεξάρτητα και με πλήρη ευελιξία
  • Κερδίζετε περισσότερα ανάλογα με το πόσο συχνά εργάζεστε
  • Βοηθάτε όσους χρειάζονται κάποιον να μιλήσουν

Ενδιαφέρεστε για την απομακρυσμένη εργασία που έχουμε να προσφέρουμε; Ναι, θέλω να κάνω αίτηση τώρα!

Συμπερασματικά

Εάν έχετε σωματική αναπηρία, ίσως να μην χρειαστεί καν να αναζητήσετε δουλειά ειδικά για άτομα με αναπηρία. Οποιαδήποτε διαδικτυακή εργασία μπορεί να είναι κατάλληλη. Αλλά ακόμα κι αν αρχίσετε να ψάχνετε, υπάρχουν αρκετές διαδικτυακές εταιρείες που καλωσορίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες στο εργατικό τους δυναμικό.

Τα άτομα με νοητική αναπηρία μπορούν να βρουν μια δουλειά στο σπίτι σε τηλεφωνικά κέντρα, να κάνουν εισαγωγή δεδομένων ή σε εξυπηρέτηση πελατών που βασίζεται σε συνομιλίες. Αυτές οι θέσεις εργασίας συνήθως πληρώνουν €8-€12 την ώρα. Οι ελάχιστες απαιτήσεις για αυτού του είδους τις θέσεις εργασίας περιλαμβάνουν συνήθως απολυτήριο λυκείου ή ένα δίπλωμα, εάν έχουν οποιεσδήποτε απαιτήσεις.

Ωστόσο, ενώ αυτοί οι τύποι εργασιών στο σπίτι είναι δημοφιλείς, μπορεί να μην είναι ιδανικοί για όλους. Για παράδειγμα, ένα άτομο με σοβαρή αναπηρία ακοής μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνει μια δουλειά που απαιτεί πολλές συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο ή σε ένα τηλεφωνικό κέντρο. Για αυτά τα άτομα, η εργασία από το σπίτι με επικοινωνία μέσω συνομιλιών κειμένου μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή.